info@rhgoalkeeping.dk – 20 83 72 55

I denne podcast tager vært Ricki Clausen dig med i en undersøgelse af, hvad erhvervslivet og den almene dansker kan lære af sportens verden. Han snakker med tidligere og nuværende elitesportsudøvere, samt personager inden for sport. I gennem interviews kommer vi tæt på personen i centrum og hører historien om, hvordan de er havnet, hvor de er. Hvilke erfaringer de har fået. Hvordan de har håndteret hårde tider. Hvad de har lært i sportens verden og hvorledes de har fået de erfaringer med over i andre kontekster.
Erfaringer og handlemønstre er nemlig ikke bundet af konteksten. Det bliver tydeligt efterhånden som man hører nogle afsnit af podcasten. Mange eliteudøvere har kunnet tage den disciplin og ærgerrighed med sig fra deres aktive sportskarriere og inden i erhverslivet. Den succes som de har skabt i svømmebassinet, på grønsværen eller i hallen bliver dermed omdannet til succes bag skrivebordet.

Værdier i sportens verden

De værdier som de interviewene snakker om er bundet meget op på den individuelle præstation i et teammiljø. Nogle gange i et helt individuelt setup. Driften bag at blive bedre og udvikle sig og skabe resultater i gennem hårdt slid og mange timers hårdt arbejde.
Evnen til at tænke procesorienteret og udviklingsorienteret bliver også fremhævet. Det handler nemlig ikke altid om de resultater du kan skabe i morgen. Det handler i højere grad om de ting som du foretager dig i nuet, som kan skabe grobund, fundament og afsæt til de ting som du vil foretage dig i fremtiden.
Holdindsatsen og fokusset på at skabe overskud i sine medspillere skaber en dynamik i gruppen. Ved at gøre det til en positiv oplevelse at ens medspillere bliver succesfuld skaber man en kultur, hvor den enkeltes succes fejres og fremavles. Lykkedes vi som gruppe lykkedes vi alle sammen.

Afsnit til lytning

Jeg bruger meget podcasten til at se de perspektiver, der ligger i at arbejde elitært med sin sport. Samt hvordan det kan videreføres til andre kontekster. Der bliver skabt bro mellem de forskellige “arenaer” man kan bruge sine “sportsskabte” værdier i.
Specielt synes jeg afsnittene med Ulrik Wilbek, Michael Rasmussen, Jens Klarskov og Flemming Østergaard er gode og indsigtsfulde.
Husk at selvom konteksten for de interviewede ikke er den samme som din, så kan tankerne bag i mange tilfælde godt overføres til din egen.

God fornøjelse!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.